§ 5. - Szczegółowe warunki pobierania próbek artykułów rolno-spożywczych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2003.59.526

Akt obowiązujący
Wersja od: 1 lipca 2020 r.
§  5. 
Osoba pobierająca próbkę sporządza protokół pobrania próbki, zawierający w szczególności:
1)
wskazanie podstawy prawnej pobrania próbki;
2)
nazwę artykułu rolno-spożywczego, którego próbka jest pobierana;
3)
miejsce, datę i godzinę pobrania próbki;
4)
nazwę producenta, odbiorcy lub dostawcy artykułu rolno-spożywczego;
5) 6
 dane umożliwiające identyfikację partii produkcyjnej, z której próbkę pobrano, oraz jej wielkość;
6)
wskazanie kraju pochodzenia artykułu rolno-spożywczego, którego próbkę pobrano;
7)
liczbę i masę jednostkową sporządzonych średnich próbek laboratoryjnych;
8)
imiona i nazwiska osób obecnych przy pobieraniu próbki;
9)
imię i nazwisko osoby pobierającej próbkę.
6 § 5 pkt 5 zmieniony przez § 1 pkt 3 rozporządzenia z dnia 28 kwietnia 2008 r. (Dz.U.08.82.499) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 29 maja 2008 r.