§ 2. - Szczegółowe warunki pobierania próbek artykułów rolno-spożywczych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2003.59.526

Akt obowiązujący
Wersja od: 1 lipca 2020 r.
§  2.  4
 Próbki pobiera się w sposób:
1)
zapewniający uzyskanie próbek charakteryzujących właściwości organoleptyczne, fizykochemiczne i mikrobiologiczne danej partii produkcyjnej;
2)
uniemożliwiający zanieczyszczenie partii produkcyjnej, z której próbki są pobierane;
3)
dostosowany do postaci i rodzaju artykułu rolno-spożywczego oraz wielkości partii produkcyjnej, z której próbki są pobierane.
4 § 2 zmieniony przez § 1 pkt 2 rozporządzenia z dnia 28 kwietnia 2008 r. (Dz.U.08.82.499) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 29 maja 2008 r.