§ 5. - Szczegółowe warunki i tryb udzielania wsparcia finansowego z funduszy promocji produktów rolno-spożywczych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2020.2244 t.j.
Akt obowiązujący Wersja od: 27 kwietnia 2024 r.
§ 5.
1.
Wniosek o udzielenie wsparcia składa się w biurze Krajowego Ośrodka, na formularzu opracowanym przez Krajowy Ośrodek i udostępnionym na stronie internetowej administrowanej przez Krajowy Ośrodek, w terminie:1)
nie później niż na dzień przed dniem rozpoczęcia realizacji zadania - w przypadku wsparcia, o którym mowa w § 1 pkt 1 lub 3;2)
nie później niż w dniu zakończenia realizacji działań informacyjnych i promocyjnych - w przypadku wsparcia, o którym mowa w § 1 pkt 2.2.
Wniosek o udzielenie wsparcia zawiera informacje niezbędne do udzielenia wsparcia, w tym:1)
nazwę, siedzibę i adres podmiotu ubiegającego się o udzielenie wsparcia;2)
(uchylony);3)
kwotę wnioskowanego wsparcia;4)
wysokość zaliczki - w przypadku gdy podmiot zamierza wystąpić o jej wypłatę;5)
oświadczenie, że:a)
programy oraz działania, o których mowa w § 1 pkt 1 i 2, dotyczą produktu rolno-spożywczego spełniającego wymagania, o którym mowa w art. 9 ust. 1a ustawy z dnia 22 maja 2009 r. o funduszach promocji produktów rolno-spożywczych - w przypadku gdy wniosek dotyczy udzielenia wsparcia, o którym mowa w § 1 pkt 1 i 2,b)
wykonawcą zadania nie będzie osoba określona w § 8 ust. 3;6)
informację o załącznikach.3.
Do wniosku o udzielenie wsparcia dołącza się:1)
zestawienie rzeczowo-finansowe zadania;2)
pełnomocnictwo, jeżeli wniosek w imieniu podmiotu ubiegającego się o udzielenie wsparcia składa pełnomocnik lub jeżeli podmiot ubiegający się o udzielenie wsparcia w toku postępowania w sprawie o udzielenie wsparcia będzie reprezentowany przez pełnomocnika;3)
wykaz dostaw lub usług wymagających przeprowadzenia konkurencyjnej procedury wyboru wykonawców, związanych z realizacją zadania;4)
inne dokumenty potwierdzające spełnienie warunków do udzielenia wsparcia oraz umożliwiające weryfikację wniosku o udzielenie wsparcia.