§ 5. - Szczegółowe warunki i tryb udzielania wsparcia finansowego z funduszy promocji produktów rolno-spożywczych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2020.2244 t.j.

Akt obowiązujący
Wersja od: 27 kwietnia 2024 r.
§  5. 
1. 
Wniosek o udzielenie wsparcia składa się w biurze Krajowego Ośrodka, na formularzu opracowanym przez Krajowy Ośrodek i udostępnionym na stronie internetowej administrowanej przez Krajowy Ośrodek, w terminie:
1)
nie później niż na dzień przed dniem rozpoczęcia realizacji zadania - w przypadku wsparcia, o którym mowa w § 1 pkt 1 lub 3;
2)
nie później niż w dniu zakończenia realizacji działań informacyjnych i promocyjnych - w przypadku wsparcia, o którym mowa w § 1 pkt 2.
2. 
Wniosek o udzielenie wsparcia zawiera informacje niezbędne do udzielenia wsparcia, w tym:
1)
nazwę, siedzibę i adres podmiotu ubiegającego się o udzielenie wsparcia;
2)
(uchylony);
3)
kwotę wnioskowanego wsparcia;
4)
wysokość zaliczki - w przypadku gdy podmiot zamierza wystąpić o jej wypłatę;
5)
oświadczenie, że:
a)
programy oraz działania, o których mowa w § 1 pkt 1 i 2, dotyczą produktu rolno-spożywczego spełniającego wymagania, o którym mowa w art. 9 ust. 1a ustawy z dnia 22 maja 2009 r. o funduszach promocji produktów rolno-spożywczych - w przypadku gdy wniosek dotyczy udzielenia wsparcia, o którym mowa w § 1 pkt 1 i 2,
b)
wykonawcą zadania nie będzie osoba określona w § 8 ust. 3;
6)
informację o załącznikach.
3. 
Do wniosku o udzielenie wsparcia dołącza się:
1)
zestawienie rzeczowo-finansowe zadania;
2)
pełnomocnictwo, jeżeli wniosek w imieniu podmiotu ubiegającego się o udzielenie wsparcia składa pełnomocnik lub jeżeli podmiot ubiegający się o udzielenie wsparcia w toku postępowania w sprawie o udzielenie wsparcia będzie reprezentowany przez pełnomocnika;
3)
wykaz dostaw lub usług wymagających przeprowadzenia konkurencyjnej procedury wyboru wykonawców, związanych z realizacją zadania;
4)
inne dokumenty potwierdzające spełnienie warunków do udzielenia wsparcia oraz umożliwiające weryfikację wniosku o udzielenie wsparcia.