§ 25. - Szczegółowe warunki i tryb przyznawania, wypłaty i zwrotu pomocy finansowej na realizację operacji w ramach Priorytetu 5. Wspieranie obrotu i przetwarzania, zawartego w Programie Operacyjnym "Rybactwo i Morze".

Dziennik Ustaw

Dz.U.2016.1965

Akt obowiązujący
Wersja od: 25 października 2023 r.
§  25. 
Do kosztów kwalifikowalnych operacji w ramach działania, o którym mowa w art. 68 rozporządzenia nr 508/2014 w zakresie określonym w art. 68 ust. 1 lit. g tego rozporządzenia, zalicza się koszty:
1)
usług agencji reklamowych lub innych podmiotów w zakresie związanym z przygotowaniem i prowadzeniem kampanii promocyjnej;
2)
zakupu lub najmu powierzchni reklamowych na okres trwania kampanii promocyjnej;
3)
tworzenia haseł reklamowych lub opracowania materiałów reklamowych na potrzeby kampanii komunikacyjnej i promocyjnej;
4)
druku materiałów reklamowych, o których mowa w pkt 3;
5)
przygotowania i emisji telewizyjnych i radiowych materiałów promocyjnych związanych z kampanią promocyjną;
6)
przygotowania, uruchomienia i obsługi strony internetowej bezpośrednio związanej z kampanią promocyjną;
7)
najmu budynków, lokali lub środków transportu, niezbędnych do przeprowadzenia kampanii promocyjnej;
8)
udziału jako wystawcy w krajowych i zagranicznych branżowych targach i wystawach, w tym w szczególności koszty:
a)
wynajęcia i zabudowy powierzchni wystawienniczej,
b)
zakupu usług w zakresie obsługi technicznej stoiska,
c)
zakupu usług w zakresie transportu wystawianych produktów oraz elementów zabudowy, wraz z ubezpieczeniem, odprawą celną i kosztami spedycji,
d)
delegacji, do trzech pracowników uczestniczących w realizacji projektu, w okresie nie dłuższym niż jeden dzień przed rozpoczęciem i jeden dzień po zakończeniu targów lub wystaw,
e)
wpisu do katalogu targowego lub wystawienniczego,
f)
opłaty rejestracyjnej oraz reklamy w mediach targowych lub wystawienniczych,
g)
zakupu usług doradczych w zakresie promocji podczas krajowych i zagranicznych targów i wystaw,
h)
projektów i wydruków materiałów promocyjnych,
i)
zakupu usług gastronomicznych w zakresie obsługi stoiska.