§ 71. - Szczegółowe warunki i tryb przyznawania, wypłaty i zwrotu pomocy finansowej na realizację operacji w ramach Priorytetu 1. Promowanie rybołówstwa zrównoważonego środowiskowo, zasobooszczędnego, innowacyjnego, konkurencyjnego i opartego na wiedzy, zawartego w Programie Operacyjnym "Rybactwo i Morze".

Dziennik Ustaw

Dz.U.2016.1495

Akt utracił moc
Wersja od: 4 listopada 2017 r.
§  71. 
Pomoc na realizację operacji w ramach działania, o których mowa w § 68, w zakresie poprawy jakości produktów rybołówstwa pochodzących z połowów w wodach morskich lub śródlądowych oraz w celu zwiększenia efektywności energetycznej przyczyniającej się do ochrony środowiska, obejmuje w szczególności:
1)
poprawę warunków wstępnego przetwarzania, wyładunku, utrwalania, przewożenia, pakowania lub przechowywania produktów rybołówstwa pochodzących z połowów w wodach morskich, w tym:
a)
zakup, budowę, przebudowę, adaptację, wyposażenie lub remont:
budynków lub budowli służących do wstępnego przetwarzania produktów rybołówstwa pochodzących z połowów w wodach morskich lub śródlądowych,
urządzeń zamrażalniczych służących do przechowywania produktów rybołówstwa pochodzących z połowów w wodach morskich lub śródlądowych,
magazynów lub chłodni służących do przechowywania produktów rybołówstwa pochodzących z połowów w wodach morskich albo śródlądowych,
b)
budowę, przebudowę lub remont:
wytwórni lodu oraz ich wyposażenie w niezbędne urządzenia techniczne,
budynków lub budowli służących do mycia skrzyń i innych pojemników,
c)
zakup i instalację urządzeń służących do sortowania produktów rybołówstwa pochodzących z połowów w wodach morskich lub śródlądowych,
d)
zakup środków transportu przeznaczonych do transportu wewnętrznego produktów rybołówstwa pochodzących z połowów w wodach morskich lub śródlądowych w porcie rybackim lub na przystani rybackiej,
2)
zmianę warunków technicznych, technologicznych, sanitarnych, wymagań weterynaryjnych lub warunków organizacyjnych wstępnego przetwarzania, przechowywania lub przewożenia produktów rybołówstwa pochodzących z połowów w wodach morskich lub śródlądowych, mającą na celu poprawę jakości zdrowotnej produktów rybołówstwa pochodzących z połowów w wodach morskich lub śródlądowych

- o których mowa w przepisach o bezpieczeństwie żywności i żywienia.