§ 29. - Szczegółowe warunki i tryb przyznawania, wypłaty i zwracania pomocy finansowej na realizację środków objętych osią priorytetową 2 - Akwakultura, rybołówstwo śródlądowe, przetwórstwo i obrót produktami rybołówstwa i akwakultury, zawartą w programie operacyjnym "Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa i nadbrzeżnych obszarów rybackich 2007-2013".

Dziennik Ustaw

Dz.U.2014.1073 t.j.

Akt obowiązujący
Wersja od: 12 sierpnia 2014 r.
§  29.
Operacje realizowane w ramach środka inwestycje w zakresie przetwórstwa i obrotu, dotyczące poprawy jakości i konkurencyjności przetwarzanych i wprowadzanych do obrotu produktów rybnych, obejmują w szczególności zmianę warunków technicznych, technologicznych, sanitarnych, wymagań weterynaryjnych lub warunków organizacyjnych przetwarzania, przechowywania, przewożenia lub wprowadzania do obrotu tych produktów lub nowe technologie, nowe wyposażenie i innowacyjne metody produkcji tych produktów, mające na celu:
1)
poprawę jakości zdrowotnej produktów rybnych wymaganej na podstawie przepisów o bezpieczeństwie żywności i żywienia;
2)
wdrożenie dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) lub dobrej praktyki higienicznej (GHP), o których mowa w przepisach o bezpieczeństwie żywności i żywienia;
3)
uzyskanie certyfikatu lub innego dokumentu poświadczającego, że produkty rybne posiadają szczególną jakość lub pochodzenie;
4)
otrzymanie produktu rybnego o zwiększonej wartości dodanej.