§ 7. - Szczegółowe warunki i tryb przyznawania oraz wypłaty pomocy finansowej w ramach poddziałania "Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym" objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2019.2401 t.j.

Akt obowiązujący
Wersja od: 10 stycznia 2023 r.
§  7. 
1. 
Wniosek o przyznanie pomocy zawiera dane niezbędne do jej przyznania, w szczególności:
1)
dane podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy oraz jego członków:
a)
(uchylona),
b)
numer identyfikacyjny, jeżeli został nadany,
c)
imię i nazwisko albo nazwę,
d)
miejsce zamieszkania i adres albo siedzibę i adres,
e)
numer identyfikacji podatkowej (NIP), jeżeli został nadany,
f)
numer identyfikacyjny w krajowym rejestrze urzędowym podmiotów gospodarki narodowej (REGON), jeżeli został nadany;
2)
dane osób upoważnionych do reprezentowania podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, zawierające w szczególności imię i nazwisko oraz miejsce zamieszkania i adres, jeżeli zostało udzielone takie upoważnienie;
3)
kwotę wnioskowanej pomocy;
4)
informację o otrzymaniu przez podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy oraz przez jego członków wsparcia ze środków działania "Działania informacyjne i promocyjne" objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013, wraz ze wskazaniem systemu jakości, w związku z którym to wsparcie zostało przyznane, jeżeli taka sytuacja miała miejsce;
5)
oświadczenia podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy niezbędne do jej przyznania;
6)
informację o załącznikach.
2. 
Do wniosku o przyznanie pomocy dołącza się:
1)
kopie dokumentów potwierdzających wytwarzanie przez spółdzielnię lub jej członków albo członków podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy produktów rolnych lub środków spożywczych w ramach systemów jakości, o których mowa w § 2 pkt 5, z wyłączeniem członków podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, którzy nie wytwarzają produktów rolnych lub środków spożywczych w ramach systemów jakości, o których mowa w § 2 pkt 5;
2)
kopie dokumentów stanowiących podstawę utworzenia podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy;
3)
opis planowanej operacji zawierający:
a)
informację o szacowanej wielkości produkcji produktów rolnych lub środków spożywczych, których ma dotyczyć operacja, wytwarzanych przez spółdzielnię lub jej członków albo przez producentów będących członkami podmiotu ubiegającego się o przyznanie pomocy, w tym określenie miejsca realizacji operacji, harmonogramu jej realizacji oraz celów, zakresu i kosztów,
b)
plan finansowy operacji wraz z zestawieniem rzeczowo-finansowym,
c)
wskazanie liczby kanałów przekazu oraz zasięgu terytorialnego operacji;
4)
oświadczenie o kwalifikowalności VAT;
5)
kopię wniosku o nadanie numeru identyfikacyjnego w rozumieniu przepisów o krajowym systemie ewidencji producentów, ewidencji gospodarstw rolnych oraz ewidencji wniosków o przyznanie płatności, w przypadku gdy podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy nie posiada takiego numeru;
6)
(uchylony);
7)
inne dokumenty potwierdzające spełnienie warunków do przyznania pomocy.
3. 
Kopie dokumentów dołącza się w formie kopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez pracownika Krajowego Ośrodka lub podmiot, który wydał dokument, albo w formie kopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez notariusza albo przez występującego w sprawie pełnomocnika strony będącego radcą prawnym albo adwokatem, z tym że kopia, o której mowa w ust. 2 pkt 2, może być potwierdzona przez podmiot ubiegający się o przyznanie pomocy lub jednego z jego członków.