§ 2. - Systemy znakowania mięsa i etykietowania mięsa wołowego.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2002.241.2087
Akt utracił moc
Wersja od: 31 grudnia 2002 r.
§ 2.
1.
Mięso podlega:
1)
znakowaniu w zależności od oceny mięsa dokonanej w wyniku badania poubojowego;
2)
dodatkowemu znakowaniu, jeżeli zostało pozyskane ze świń, kóz i owiec poddanych ubojowi we własnym gospodarstwie i będzie wykorzystane wyłącznie na własne potrzeby.
2.
Szczegółowe zasady znakowania oraz dodatkowego znakowania mięsa określa rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 11 września 2002 r. w sprawie sposobu badania zwierząt rzeźnych i mięsa tych zwierząt oraz mięsa zwierząt łownych (Dz. U. Nr 155, poz. 1296).
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .