Stawki, szczegółowy sposób i tryb udzielania i rozliczania dotacji przedmiotowych do posiłków sprzedawanych w barach mlecznych.
Dz.U.2006.112.760
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
MINISTRA FINANSÓW
z dnia 20 czerwca 2006 r.
w sprawie stawek, szczegółowego sposobu i trybu udzielania i rozliczania dotacji przedmiotowych do posiłków sprzedawanych w barach mlecznych
1) Niniejsze rozporządzenie było poprzedzone rozporządzeniem Ministra Finansów z dnia 15 grudnia 2000 r. w sprawie stawek, szczegółowych zasad i trybu udzielania i rozliczania dotacji przedmiotowych do posiłków sprzedawanych w barach mlecznych (Dz. U. Nr 116, poz. 1220).
ZAŁĄCZNIKI
ZAŁĄCZNIK Nr 1
WYKAZ SUROWCÓW DO SPORZĄDZANIA POSIŁKÓW W BARACH MLECZNYCH, DO KTÓRYCH MOGĄ BYĆ UDZIELANE DOTACJE
WYKAZ SUROWCÓW DO SPORZĄDZANIA POSIŁKÓW W BARACH MLECZNYCH, DO KTÓRYCH MOGĄ BYĆ UDZIELANE DOTACJE
2) napoje mleczne,
3) śmietana i śmietanka,
4) masło,
5) twarogi i sery,
6) jaja i przetwory z jaj,
7) tłuszcze roślinne,
8) pieczywo,
9) mąka, kasza, ryż i inne przetwory zbożowe,
10) makarony,
11) cukier, miód naturalny i sztuczny,
12) przetwory owocowe i warzywne (dżemy, soki, kompoty, koncentrat pomidorowy itp.),
13) ziemniaki i przetwory ziemniaczane,
14) warzywa i owoce,
15) mrożone półprodukty i wyroby kulinarne (z wyjątkiem mięsnych, drobiowych, podrobowych, półmięsnych itp.),
16) herbata, kawa-namiastki,
17) koncentraty,
18) przyprawy,
19) grzyby uprawiane.
ZAŁĄCZNIK Nr 2
WZÓR
ROZLICZENIE DOTACJI PRZEDMIOTOWYCH
WZÓR
ROZLICZENIE DOTACJI PRZEDMIOTOWYCH
..........................
(pieczęć przedsiębiorstwa)
Nazwa surowca | Jednostka miary | Ilość sprzedanych surowców po potrąceniu zwrotów | Wartość sprzedaży po potrąceniu zwrotów | Stawka dotacji | Należna kwota dotacji w zł | ||
w cenach sprzedaży | w cenach zakupu | za dany miesiąc | narastająco | ||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Razem pobrana kwota dotacji | |||||||
Do zwrotu/Do wypłacenia* |
Sporządził:
.......................... ........................
(nazwisko, imię, stanowisko (nazwisko i imię
służbowe, nr telefonu) kierownika jednostki)
.............. dnia ........
* Niepotrzebne wyrazy skreślić.
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »