§ 6. - Stawki, szczegółowy sposób i tryb udzielania i rozliczania dotacji przedmiotowych do posiłków sprzedawanych w barach mlecznych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2010.254.1705

Akt utracił moc
Wersja od: 1 stycznia 2015 r.
§  6.
1. 3
Przedsiębiorcy, za pośrednictwem izb skarbowych, otrzymują dotację pod warunkiem, że stosują marżę gastronomiczną na poziomie nie wyższym niż 30% wartości zakupionych surowców wykorzystywanych do sporządzenia posiłków, o których mowa w § 3 ust. 2.
2.
Podstawę obliczenia kwoty należnej dotacji stanowi ewidencja ilościowo-wartościowa surowców zużytych do sporządzenia posiłków w barach mlecznych.
3.
Ewidencja, o której mowa w ust. 2, jest prowadzona w sposób umożliwiający określenie wartości i ilości zużytych surowców oraz kwot należnych dotacji.
3 § 6 ust. 1 zmieniony przez § 1 pkt 3 rozporządzenia z dnia 9 grudnia 2014 r. (Dz.U.2014.1820) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 1 stycznia 2015 r.