§ 5. - Stawki, szczegółowy sposób i tryb udzielania i rozliczania dotacji przedmiotowych do posiłków sprzedawanych w barach mlecznych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2010.254.1705

Akt utracił moc
Wersja od: 1 stycznia 2015 r.
§  5.
1.
Przedsiębiorcy zainteresowani korzystaniem z dotacji, przed rozpoczęciem działalności objętej dotowaniem, przedstawiają właściwemu dyrektorowi izby skarbowej pisemny wniosek o udzielenie dotacji oraz uzgadniają właściwy, dla celów realizacji dotacji, sposób jej ewidencjonowania.
2.
Wniosek, o którym mowa w ust. 1, zawiera:
1)
szacowaną wartość zakupionych surowców;
2)
szacowaną wartość surowców zużytych do sporządzanych (dotowanych) posiłków;
3)
stawkę dotacji;
4)
obliczoną należną kwotę dotacji wraz z podaniem sposobu jej obliczenia;
5)
datę sporządzenia wniosku;
6)
imię i nazwisko (nazwę) oraz dane teleadresowe wnioskodawcy;
7)
numer rachunku bankowego, na który dotacja ma być przekazana.
3.
Właściwy dyrektor izby skarbowej może wystąpić do przedsiębiorcy o udzielenie informacji dotyczących posiłków, które mają być objęte dotacją przedmiotową.