§ 2. - Stawki, szczegółowy sposób i tryb udzielania i rozliczania dotacji przedmiotowych do posiłków sprzedawanych w barach mlecznych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2006.112.760
Akt utracił moc Wersja od: 29 czerwca 2006 r.
§ 2.
1.
Ustala się stawkę dotacji przedmiotowej do posiłków sprzedawanych w barach mlecznych, zwanej dalej "dotacją", w wysokości 40 % wartości zakupionych surowców, powiększonej o marżę gastronomiczną zastosowaną przez przedsiębiorcę, nie wyższą jednak niż 30 %, po wyłączeniu:1)
wartości ubytków naturalnych, liczonych w cenach gastronomicznych;2)
wartości towarów handlowych i surowców sprzedawanych w stanie nieprzetworzonym, wartości surowców zużytych do produkcji lodów oraz wartości surowców zużytych do sporządzania potraw w barze mlecznym i sprzedawanych innym odbiorcom niż konsumentom spożywającym posiłki w barze mlecznym, liczonej w cenach gastronomicznych.2.
W przypadku zakupu surowców poza jednostkami handlu detalicznego, w szczególności: w hurcie, na targowiskach, bezpośrednio od producentów - wartość surowców podwyższa się o 20 %.Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »