§ 2. - Stawki, szczegółowe zasady i tryb udzielania i rozliczania dotacji przedmiotowych do posiłków sprzedawanych w barach mlecznych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2000.116.1220
Akt utracił moc
Wersja od: 22 grudnia 2000 r.
§ 2.
1.
Przedsiębiorcy prowadzący bary mleczne otrzymują za pośrednictwem izb skarbowych dotacje przedmiotowe do posiłków sprzedawanych w barach mlecznych, pod warunkiem że stosują marżę gastronomiczną na poziomie nie wyższym niż 30% wartości surowców.
2.
Przedsiębiorcy zainteresowani korzystaniem z dotacji, o których mowa w ust. 1, przedstawiają izbom skarbowym, przed rozpoczęciem działalności objętej dotowaniem, wniosek o udzielenie dotacji oraz uzgadniają właściwy dla celów dotacyjnych sposób jej ewidencjonowania.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .