§ 3. - Stawki, szczegółowe zasady i tryb udzielania dotacji przedmiotowych do posiłków sprzedawanych w barach mlecznych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1991.60.256

Akt utracił moc
Wersja od: 26 czerwca 1993 r.
§  3.
1.
Ustala się stawkę dotacji przedmiotowych w wysokości 48% wartości zakupionych surowców, powiększonej o marżę gastronomiczną zastosowaną przez jednostkę, nie wyższą jednak niż 25%, po wyłączeniu:
1)
wartości ubytków naturalnych, liczonej w cenach gastronomicznych,
2)
wartości mleka, pieczywa i ewentualnie innych towarów handlowych i surowców sprzedawanych w stanie nie przetworzonym oraz wartości surowców zużytych do produkcji lodów, liczonej w cenach gastronomicznych.
2.
W przypadku zakupu surowców poza jednostkami handlu detalicznego (w hurcie, na targowiskach, bezpośrednio od producentów itp.) wartość surowców podwyższa się o 20%.