§ 25. - Sprzedaż bezpośrednia.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.130.1393

Akt utracił moc
Wersja od: 8 czerwca 2004 r.
§  25.
1.
Przy prowadzeniu działalności w zakresie sprzedaży bezpośredniej produktów pochodzenia zwierzęcego, o których mowa w § 2 ust. 1 pkt 5, 7 i 9, stosuje się odpowiednio przepisy § 9, § 11 ust. 1, 3 i 4, § 12 ust. 1 i 3, § 13, § 14 ust. 1, 3 i 4, § 15, § 16, § 18, § 19 ust. 1 pkt 5, 7 i 8, ust. 2 i 7, § 20 ust. 1, § 21 ust. 1 i 2, § 23 oraz § 24.
2.
Mleko surowe oferowane do sprzedaży bezpośredniej powinno być pozyskane w sposób higieniczny oraz spełniać wymagania weterynaryjne dla mleka surowego określone w przepisach odrębnych.
3.
Temperatura mleka surowego oferowanego do sprzedaży w gospodarstwie rolnym producenta przed upływem 2 godzin od udoju może być wyższa od określonej w § 19 ust. 1 pkt 5.
4.
Przy działalności w zakresie sprzedaży bezpośredniej produktów pochodzenia zwierzęcego, o których mowa w § 2 ust. 1 pkt 6, stosuje się przepisy § 9, § 11 ust. 1, 3 i 4, § 12, § 13, § 14 ust. 1, 3 i 4, § 15-18, § 19 ust. 1 pkt 4, ust. 2-4 i ust. 6-8, § 20, § 21 ust. 1 i 2 oraz § 22-24.
5.
Jeżeli działalność, o której mowa w § 2 ust. 1 pkt 5-7 i 9, jest prowadzona w pomieszczeniach, stosuje się również przepisy § 4-8 oraz § 10 pkt 1, 3-5, § 21 ust. 3.