§ 4. - Sposób znakowania żywności wartością odżywczą.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2007.137.967

Akt utracił moc
Wersja od: 22 stycznia 2010 r.
§  4.
1.
Środki spożywcze znakuje się wartością odżywczą w przypadkach, o których mowa w:
1)
art. 49 ust. 2 ustawy;
2)
art. 7 rozporządzenia (WE) nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 grudnia 2006 r. w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności (Dz. Urz. UE L 404 z 30.12.2006, str. 9);
3)
art. 7 ust. 3 rozporządzenia (WE) nr 1925/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 grudnia 2006 r. w sprawie dodawania do żywności witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji (Dz. Urz. UE L 404 z 30.12.2006, str. 26).
2.
Znakowanie środków spożywczych w innych przypadkach niż określone w ust. 1 jest dobrowolne.