§ 3. - Sposób ustalania wskaźników redukcji, sposób określania wartości owoców i warzyw sprzedanych oraz okresy referencyjne stosowane przy określaniu wartości owoców i warzyw sprzedanych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2020.1895 t.j.

Akt obowiązujący
Wersja od: 28 października 2020 r.
§  3. 
1. 
Wartość sprzedanych owoców i warzyw, o której mowa w § 1 pkt 2, określa się na podstawie dokumentu zawierającego informacje o ilości, cenie i wartości poszczególnych sprzedanych gatunków.
2. 
W przypadku gdy udokumentowana wartość sprzedanych owoców i warzyw zawiera koszty transportu wewnętrznego w ramach wstępnie uznanej grupy producentów owoców i warzyw, na odległość większą niż 300 km, wartość owoców i warzyw sprzedanych określa się, pomniejszając ich udokumentowaną wartość o rzeczywisty koszt transportu wewnętrznego, wykazany w dokumentacji prowadzonej przez wstępnie uznaną grupę producentów owoców i warzyw.