Sposób ustalania weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego.
Dz.U.2022.1640
Akt obowiązującyROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI 1
z dnia 27 lipca 2022 r.
w sprawie sposobu ustalania weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego
- stanowi załącznik do rozporządzenia.
ZAŁĄCZNIK
WYKAZ SYMBOLI OKREŚLAJĄCYCH ZAKRES I RODZAJ DZIAŁALNOŚCI PROWADZONEJ W ZAKŁADZIE
WYKAZ SYMBOLI OKREŚLAJĄCYCH ZAKRES I RODZAJ DZIAŁALNOŚCI PROWADZONEJ W ZAKŁADZIE
02 - ubój, rozbiór i przetwórstwo (zwierzęta gospodarskie kopytne, zwierzęta dzikie utrzymywane w warunkach fermowych, z wyłączeniem zajęczaków);
03 - rozbiór i przetwórstwo (zwierzęta gospodarskie kopytne, zwierzęta dzikie utrzymywane w warunkach fermowych, z wyłączeniem zajęczaków);
04 - ubój (drób);
05 - ubój, rozbiór i przetwórstwo (drób, zajęczaki);
06 - rozbiór i przetwórstwo (drób, zajęczaki);
07 - przetwórstwo (zwierzęta łowne);
08 - ubój (zajęczaki);
09 - przetwórstwo (skorupiaki, mięczaki);
10 - prowadzenie punktu skupu (zwierzęta łowne);
11 - prowadzenie chłodni składowej;
12 - obróbka jelit, pęcherzy i żołądków;
13 - prowadzenie fermy pozyskującej jaja konsumpcyjne;
15 - przetwórstwo jaj lub produkcja płynnej masy jajecznej;
16 - przetwórstwo mleka;
17 - statek rybacki, statek zamrażalnia, statek przetwórnia, statek chłodnia, prowadzenie działalności w zakresie produkcji ryb, skorupiaków lub mięczaków;
18 - przetwórstwo (ryby);
35 - rolniczy handel detaliczny produktami pochodzenia zwierzęcego lub żywnością zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego;
36 - prowadzenie działalności w zakładzie zatwierdzonym korzystającym z krajowych środków dostosowujących, o których mowa w art. 13 ust. 3 rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych lub w art. 10 ust. 3 rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego, w zakresie konstrukcji, rozplanowania i wyposażenia zakładu;
37 - prowadzenie gospodarstwa, na którego terenie dokonuje się uboju zwierząt pochodzących z innych gospodarstw w celu pozyskania mięsa na użytek własny;
38 - ubój i rozbiór (zwierzęta gospodarskie kopytne, zwierzęta dzikie utrzymywane w warunkach fermowych, z wyłączeniem zajęczaków);
39 - ubój i rozbiór (drób, zajęczaki);
40 - przetwórstwo (zwierzęta gospodarskie kopytne, zwierzęta dzikie utrzymywane w warunkach fermowych, z wyłączeniem zajęczaków, zwierzęta łowne, drób);
41 - przetwórstwo (drób, zajęczaki);
42 - rozbiór (zwierzęta gospodarskie kopytne, zwierzęta dzikie utrzymywane w warunkach fermowych, z wyłączeniem zajęczaków);
43 - rozbiór (drób, zajęczaki);
52 - prowadzenie produkcji podstawowej przez koła łowieckie;
53 - transport produktów pochodzenia zwierzęcego, z wyłączeniem mleka;
54 - przechowywanie lub transport mleka;
55 - przetwórstwo innych produktów pochodzenia zwierzęcego;
56 - sprzedaż bezpośrednia;
57 - hurtowy lub detaliczny skup lub sprzedaż produktów rybołówstwa w bazach rybackich na lądzie, rynki hurtowe i aukcje produktów rybołówstwa;
58 - prowadzenie punktu odbioru jaj;
59 - pakowanie jaj;
60 - inne;
72 - prowadzenie działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej;
73 - sprzedaż bezpośrednia i prowadzenie działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej;
94 - obrót produktami pochodzenia zwierzęcego lub pośrednictwo w tym obrocie, z wyłączeniem obrotu prowadzonego w ramach produkcji.
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »