§ 2. - Sposób prowadzenia ewidencji utrwalonych i przechowywanych produktów rybnych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.183.1889

Akt utracił moc
Wersja od: 24 sierpnia 2004 r.
§  2.
W ewidencji zamieszcza się następujące informacje:
1)
datę rozpoczęcia utrwalania i przechowywania lub prywatnego składowania produktów rybnych,
2)
nazwę i adres przyjmującego produkty rybne do utrwalania i przechowywania lub prywatnego składowania,
3)
miejsce utrwalania i przechowywania lub prywatnego składowania produktów rybnych,
4)
nazwę i adres producenta produktów rybnych,
5)
nazwę i adres dostawcy produktów rybnych,
6)
daty i miejsca wystawiania produktów rybnych do sprzedaży,
7)
datę i miejsce wycofania produktów rybnych,
8)
metodę i stopień utrwalenia produktów rybnych,
9)
warunki przechowywania lub prywatnego składowania produktów rybnych,
10)
datę zakończenia utrwalania i przechowywania lub prywatnego składowania produktów rybnych,
11)
nazwę i adres odbiorcy produktów rybnych,
12)
informacje o przeprowadzonych kontrolach,
13)
dane dotyczące kosztów technicznych poniesionych przy utrwalaniu i przechowywaniu lub prywatnym składowaniu produktów rybnych, w tym koszty:
a)
energii,
b)
pracy związane ze składowaniem i zwalnianiem ze składu,
c)
materiałów zużytych do pakowania,
d)
utrwalania,
e)
transportu z miejsca wyładunku do miejsca przechowywania i utrwalania lub prywatnego składowania

- z wyszczególnieniem ilości, rodzaju oraz standardów rynkowych danego gatunku produktu rybnego, a także rodzaju i wielkości opakowań.