§ 2. - Sposób prowadzenia ewidencji utrwalonych i przechowywanych produktów rybnych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2004.183.1889
Akt utracił moc Wersja od: 24 sierpnia 2004 r.
§ 2.
W ewidencji zamieszcza się następujące informacje:1)
datę rozpoczęcia utrwalania i przechowywania lub prywatnego składowania produktów rybnych,2)
nazwę i adres przyjmującego produkty rybne do utrwalania i przechowywania lub prywatnego składowania,3)
miejsce utrwalania i przechowywania lub prywatnego składowania produktów rybnych,4)
nazwę i adres producenta produktów rybnych,5)
nazwę i adres dostawcy produktów rybnych,6)
daty i miejsca wystawiania produktów rybnych do sprzedaży,7)
datę i miejsce wycofania produktów rybnych,8)
metodę i stopień utrwalenia produktów rybnych,9)
warunki przechowywania lub prywatnego składowania produktów rybnych,10)
datę zakończenia utrwalania i przechowywania lub prywatnego składowania produktów rybnych,11)
nazwę i adres odbiorcy produktów rybnych,12)
informacje o przeprowadzonych kontrolach,13)
dane dotyczące kosztów technicznych poniesionych przy utrwalaniu i przechowywaniu lub prywatnym składowaniu produktów rybnych, w tym koszty:a)
energii,b)
pracy związane ze składowaniem i zwalnianiem ze składu,c)
materiałów zużytych do pakowania,d)
utrwalania,e)
transportu z miejsca wyładunku do miejsca przechowywania i utrwalania lub prywatnego składowania- z wyszczególnieniem ilości, rodzaju oraz standardów rynkowych danego gatunku produktu rybnego, a także rodzaju i wielkości opakowań.