§ 5. - Sposób i tryb postępowania organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w przypadku podejrzenia lub stwierdzenia niewłaściwej jakości zdrowotnej środków spożywczych, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2003.7.91

Akt utracił moc
Wersja od: 23 stycznia 2003 r.
§  5.
1.
Organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej kontroluje wykonanie decyzji, o których mowa w art. 46 ust. 1 i art. 47 ustawy wymienionej w § 4, po upływie terminu określonego w tej decyzji lub po zgłoszeniu przez przedsiębiorcę wykonania decyzji. Czynności kontrolne dokumentuje się w protokole kontroli.
2.
Do protokołu kontroli dołącza się dokumenty potwierdzające wykonanie decyzji, a w szczególności protokół zniszczenia środka spożywczego lub dokumenty potwierdzające wykorzystanie środka spożywczego w innym określonym celu.