§ 4. - Sposób i tryb postępowania organów Inspekcji Weterynaryjnej w przypadku podejrzenia lub stwierdzenia niewłaściwej jakości zdrowotnej środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2003.35.301

Akt utracił moc
Wersja od: 28 lutego 2003 r.
§  4.
1.
Pracownik Inspekcji Weterynaryjnej z przeprowadzonych czynności kontrolnych, o których mowa w § 2, sporządza protokół.
2.
W protokole, o którym mowa w ust. 1, zamieszcza się następujące informacje:
1)
datę i miejsce sporządzenia protokołu;
2)
datę, miejsce, rodzaj i zakres kontroli;
3)
imię i nazwisko oraz numer legitymacji służbowej pracownika Inspekcji Weterynaryjnej;
4)
firmę lub nazwę oraz siedzibę i adres podmiotu kontrolowanego, a w przypadku osoby fizycznej - imię, nazwisko, miejsce zamieszkania i adres;
5)
nazwę środka spożywczego i składnika żywności, który został zabezpieczony, oraz przyczynę zabezpieczenia;
6)
stan opakowania i oznakowania zabezpieczonego środka spożywczego i składnika żywności;
7)
wielkość zabezpieczonej partii środka spożywczego i składnika żywności;
8)
ocenę dokumentacji z przeprowadzonej kontroli wewnętrznej;
9)
ilość pobranych próbek środka spożywczego i składnika żywności;
10)
wskazanie sposobu przechowania środka spożywczego i składnika żywności do czasu uzyskania wyników badań laboratoryjnych.