§ 4. - Sposób i formy współdziałania okręgowych inspektorów rybołówstwa morskiego oraz Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przy dokonywaniu kontroli produktów rybnych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2012.2

Akt utracił moc
Wersja od: 2 stycznia 2012 r.
§  4.
1.
Wspólne kontrole produktów rybnych są przeprowadzane:
1)
na podstawie planu kontroli na dany rok, sporządzanego przez okręgowych inspektorów w porozumieniu z Inspekcją, w terminie do dnia 31 grudnia roku poprzedzającego rok, którego dotyczy plan kontroli;
2)
na wniosek okręgowych inspektorów lub organów Inspekcji.
2.
Wspólne kontrole, o których mowa w ust. 1, polegają na przeprowadzeniu działań kontrolnych w miejscu kontroli przez okręgowych inspektorów i Inspekcję, z tym że:
1)
po przeprowadzeniu czynności kontrolnych przez okręgowych inspektorów następuje przeprowadzenie czynności kontrolnych przez Inspekcję;
2)
po przeprowadzeniu czynności kontrolnych przez Inspekcję następuje przeprowadzenie czynności kontrolnych przez okręgowych inspektorów.