§ 1. - Rodzaje działalności gospodarczej i rodzaje zakładów nadzorowanych przez organy Inspekcji Weterynaryjnej, którym nadaje się weterynaryjny numer identyfikacyjny.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2003.3.36

Akt utracił moc
Wersja od: 14 stycznia 2003 r.
§  1.
Weterynaryjny numer identyfikacyjny nadaje się zakładom, w których prowadzi się:
1)
ubój zwierząt rzeźnych;
2)
skup zwierząt łownych;
3)
rozbiór mięsa;
4)
przetwórstwo mięsa;
5)
produkcję mięsa mielonego i wyrobów mięsnych niepoddanych obróbce termicznej;
6)
przetwórstwo mleka;
7)
pozyskiwanie ryb, skorupiaków i mięczaków;
8)
przetwórstwo ryb, skorupiaków i mięczaków,
9)
pozyskiwanie jaj konsumpcyjnych;
10)
przetwórstwo jaj konsumpcyjnych;
11)
pozyskiwanie lub przetwórstwo innych środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego;
12)
składowanie środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego;
13)
transport środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego.