§ 1. - Rodzaje działalności gospodarczej i rodzaje zakładów nadzorowanych przez organy Inspekcji Weterynaryjnej, którym nadaje się weterynaryjny numer identyfikacyjny.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2003.3.36
Akt utracił moc
Wersja od: 14 stycznia 2003 r.
§ 1.
Weterynaryjny numer identyfikacyjny nadaje się zakładom, w których prowadzi się:
1)
ubój zwierząt rzeźnych;
2)
skup zwierząt łownych;
3)
rozbiór mięsa;
4)
przetwórstwo mięsa;
5)
produkcję mięsa mielonego i wyrobów mięsnych niepoddanych obróbce termicznej;
6)
przetwórstwo mleka;
7)
pozyskiwanie ryb, skorupiaków i mięczaków;
8)
przetwórstwo ryb, skorupiaków i mięczaków,
9)
pozyskiwanie jaj konsumpcyjnych;
10)
przetwórstwo jaj konsumpcyjnych;
11)
pozyskiwanie lub przetwórstwo innych środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego;
12)
składowanie środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego;
13)
transport środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .