§ 2. - Rejestracja zakładów umieszczających na rynku produkty pochodzenia zwierzęcego.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2004.130.1395
Akt utracił moc Wersja od: 8 czerwca 2004 r.
§ 2.
1.
Do Rejestru, oprócz informacji, o których mowa w art. 14 ust. 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego, zwanej dalej "ustawą", wpisuje się:1)
nazwę i adres podmiotu;2)
miejsce i datę rozpoczęcia działalności, o której mowa w § 1, zwanej dalej "działalnością";3)
datę wpisu podmiotu do Rejestru;4)
imię i nazwisko urzędowego lekarza weterynarii w przypadku wyznaczenia go przez powiatowego lekarza weterynarii do wykonywania czynności, o których mowa w art. 16 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. o Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. Nr 33, poz. 287 i Nr 91, poz. 877), w stosunku do podmiotu wpisanego do Rejestru;5)
datę zaprzestania przez podmiot działalności.2.
Rejestr dotyczący podmiotu, o którym mowa w § 1 pkt 11, dodatkowo zawiera:1)
imię i nazwisko oraz adres posiadacza gospodarstwa i jego weterynaryjny numer identyfikacyjny oraz, w przypadku posiadania gospodarstwa na obszarze właściwości innego powiatowego lekarza weterynarii, również weterynaryjny numer identyfikacyjny tego gospodarstwa;2)
imię i nazwisko oraz adres osoby odpowiedzialnej za kury nieśne, jeżeli jest to inna osoba niż posiadacz, o którym mowa w pkt 1;3)
sposób utrzymywania kur nieśnych, z podziałem na:a)
wolnowybiegowy oznaczany cyfrą "1",b)
ściółkowy oznaczany cyfrą "2",c)
klatkowy oznaczany cyfrą "3",d)
ekologiczny oznaczany cyfrą "0";4)
liczbę kur nieśnych, która może być utrzymywana, z podziałem na poszczególne sposoby ich utrzymywania, o których mowa w pkt 3.