Rejestr podmiotów prowadzących działalność nadzorowaną.
Dz.U.2009.14.81
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI1)
z dnia 31 grudnia 2008 r.
w sprawie rejestru podmiotów prowadzących działalność nadzorowaną2)
1) Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi kieruje działem administracji rządowej - rolnictwo, na podstawie § 1 ust. 2 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 16 listopada 2007 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi (Dz. U. Nr 216, poz. 1599).
2) Przepisy niniejszego rozporządzenia wdrażają:
- częściowo postanowienia dyrektywy Rady 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób (Dz. Urz. UE L 328 z 24.11.2006, str. 14, z późn. zm.),
- decyzji Komisji 2008/392/WE z dnia 30 kwietnia 2008 r. wdrażającej dyrektywę Rady 2006/88/WE w odniesieniu do informacyjnej strony internetowej udostępniającej drogą elektroniczną informacje na temat przedsiębiorstw produkcyjnych sektora akwakultury oraz zatwierdzonych zakładów przetwórczych (Dz. Urz. UE L 138 z 28.05.2008, str. 12).
ZAŁĄCZNIK
WZÓR
REJESTR PODMIOTÓW PROWADZĄCYCH DZIAŁALNOŚĆ NADZOROWANĄ
WZÓR
REJESTR PODMIOTÓW PROWADZĄCYCH DZIAŁALNOŚĆ NADZOROWANĄ
Lp. | Imię i nazwisko, miejsce zamieszkania i adres albo nazwa, siedziba i adres podmiotu | Weterynaryjny numer identyfikacyjny1) lub numer siedziby stada 1),2) | Rodzaj i zakres prowadzonej działalności | Informacja o decyzji, o której mowa w art. 8 ust. 1 pkt 2 i 3 lub ust. 3 ustawy3) | Miejsce prowadzenia działalności | Data | Uwagi | |||
nr decyzji | data wydania | w sprawie | wpisu do rejestru | wykreślenia z rejestru | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
1) Jeżeli został nadany.
2) W przypadku podmiotów prowadzących działalność, o której mowa w art. 1 pkt 1 lit. n ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. z 2008 r. Nr 213, poz. 1342).
3) Ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt.
B.
I. Działalność, o której mowa w art. 1 pkt 1 lit. i oraz p ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt - ryby
Informacje o podmiocie | Gospodarstwo 1 | Gospodarstwo 2 | |||
1 | 2 | 3 | |||
1. Podmiot | 1.1.1. Nazwa: | 1.2.1. Nazwa: | |||
- Przedsiębiorstwa produkcyjnego sektora akwakultury - Gospodarstwa | - Przedsiębiorstwa produkcyjnego sektora akwakultury - Gospodarstwa | ||||
1.1.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa | 1.2.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa | ||||
2. Numer rejestracyjny (dla każdego gospodarstwa) | 2.1. | 2.2. | |||
3. Położenie geograficzne z podaniem współrzędnych | 3.1. | 3.2. | |||
Systemu Informacji | |||||
Geograficznej (dla każdego gospodarstwa) | |||||
4. Utrzymywane gatunki1) (dla każdego gospodarstwa i uwzględniając jego narażenie na wystąpienie niektórych chorób zakaźnych zwierząt akwakultury) | 4.1.1. Wirusowa posocznica krwotoczna | 4.2.1. Wirusowa posocznica krwotoczna | |||
[] NIE - obecne gatunki wrażliwe lub wektory | [] NIE - obecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||||
[] TAK - obecne gatunki wrażliwe | [] TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||||
[] TAK - obecne gatunki-wektory | [] TAK - obecne gatunki-wektory | ||||
4.1.2. Zakaźna martwica układu krwiotwórczego ryb łososiowatych | 4.2.2. Zakaźna martwica układu krwiotwórczego ryb łososiowatych | ||||
[] NIE - obecne gatunki wrażliwe lub wektory | [] NIE - obecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||||
[] TAK - obecne gatunki wrażliwe | [] TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||||
[] TAK - obecne gatunki-wektory | [] TAK - obecne gatunki-wektory | ||||
4.1.3. Zakażenie herpeswirusem koi | 4.2.3. Zakażenie herpeswirusem koi | ||||
[] NIE - obecne gatunki wrażliwe lub wektory | [] NIE - obecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||||
[] TAK - obecne gatunki wrażliwe | [] TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||||
[] TAK - obecne gatunki-wektory | [] TAK - obecne gatunki-wektory | ||||
4.1.4. Zakaźna anemia łososia | 4.2.4. Zakaźna anemia łososia | ||||
[] NIE - obecne gatunki wrażliwe lub wektory | [] NIE - obecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||||
[] TAK - obecne gatunki wrażliwe | [] TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||||
[] TAK - obecne gatunki-wektory | [] TAK - obecne gatunki-wektory | ||||
5. Stwierdzony stan zdrowia (dla każdego gospodarstwa)2) | 5.1.1. Wirusowa posocznica krwotoczna | 5.2.1. Wirusowa posocznica krwotoczna | |||
5.1.1.1. [] Uznane za wolne od choroby | 5.2.1.1. [] Uznane za wolne od choroby | ||||
5.1.1.2. [] W obszarze zagrożonym | 5.2.1.2. [] W obszarze zagrożonym | ||||
5.1.1.3. [] Brak informacji o zakażeniu | 5.2.1.3. [] Brak informacji o zakażeniu | ||||
5.1.1.4. [] Inne | 5.2.1.4. [] Inne | ||||
5.1.2. Zakaźna martwica układu krwiotwórczego ryb łososiowatych | 5.2.2. Zakaźna martwica układu krwiotwórczego ryb łososiowatych | ||||
5.1.2.1. [] Uznane za wolne od choroby | 5.2.2.1. [] Uznane za wolne od choroby | ||||
5.1.2.2. [] W obszarze zagrożonym | 5.2.2.2. [] W obszarze zagrożonym | ||||
5.1.2.3. [] Brak informacji o zakażeniu | 5.2.2.3. [] Brak informacji o zakażeniu | ||||
5.1.2.4. [] Inne | 5.2.2.4. [] Inne | ||||
5.1.3. Zakażenie herpeswirusem koi | 5.2.3. Zakażenie herpeswirusem koi | ||||
5.1.3.1. [] Uznane za wolne od choroby | 5.2.3.1. [] Uznane za wolne od choroby | ||||
5.1.3.2. [] W obszarze zagrożonym | 5.2.3.2. [] W obszarze zagrożonym | ||||
5.1.3.3. [] Brak informacji o zakażeniu | 5.2.3.3. [] Brak informacji o zakażeniu | ||||
5.1.3.4. [] Inne | 5.2.3.4. [] Inne | ||||
5.1.4. Zakaźna anemia łososia | 5.2.4. Zakaźna anemia łososia | ||||
5.1.4.1. [] Uznane za wolne od choroby | 5.2.4.1. [] Uznane za wolne od choroby | ||||
5.1.4.2. [] W obszarze zagrożonym | 5.2.4.2. [] W obszarze zagrożonym | ||||
5.1.4.3. [] Brak informacji o zakażeniu | 5.2.4.3. [] Brak informacji o zakażeniu | ||||
5.1.4.4. [] Inne | 5.2.4.4. [] Inne | ||||
5.1.5. Zakaźna martwica trzustki3) | 5.2.5. Zakaźna martwica trzustki3) | ||||
5.1.5.1. [] Uznane za wolne od choroby | 5.2.5.1. [] Uznane za wolne od choroby | ||||
5.1.5.2. [] W obszarze zagrożonym | 5.2.5.2. [] W obszarze zagrożonym | ||||
5.1.5.3. [] Brak informacji o zakażeniu | 5.2.5.3. [] Brak informacji o zakażeniu | ||||
5.1.5.4. [] Inne | 5.2.5.4. [] Inne | ||||
5.1.6. Gyrodaktyloza (Gyrodactylus salaris)3) | 5.2.6. Gyrodaktyloza (Gyrodactylus salaris)3) | ||||
5.1.6.1. [] Uznane za wolne od choroby | 5.2.6.1. [] Uznane za wolne od choroby | ||||
5.1.6.2. [] W obszarze zagrożonym | 5.2.6.2. [] W obszarze zagrożonym | ||||
5.1.6.3. [] Brak informacji o zakażeniu | 5.2.6.3. [] Brak informacji o zakażeniu | ||||
5.1.6.4. [] Inne | 5.2.6.4. [] Inne | ||||
5.1.7. Bakteryjna choroba nerek3) | 5.2.7. Bakteryjna choroba nerek3) | ||||
5.1.7.1. [] Uznane za wolne od choroby | 5.2.7.1. [] Uznane za wolne od choroby | ||||
5.1.7.2. [] W obszarze zagrożonym | 5.2.7.2. [] W obszarze zagrożonym | ||||
5.1.7.3. [] Brak informacji o zakażeniu | 5.2.7.3. [] Brak informacji o zakażeniu | ||||
5.1.7.4. [] Inne | 5.2.7.4. [] Inne | ||||
5.1.8. Inne choroby4) | 5.2.8. Inne choroby4) | ||||
5.1.8.1. [] Uznane za wolne od choroby | 5.2.8.1. [] Uznane za wolne od choroby | ||||
5.1.8.2. [] W obszarze zagrożonym | 5.2.8.2. [] W obszarze zagrożonym | ||||
5.1.8.3. [] Brak informacji o zakażeniu | 5.2.8.3. [] Brak informacji o zakażeniu | ||||
5.1.8.4. [] Inne | 5.2.8.4. [] Inne | ||||
6. Typ gospodarstwa (dla każdego gospodarstwa)5) | 6.1.1. [] Słonowodne klatki/przegrody/sadze | 6.2.1. [] Słonowodne klatki/przegrody/sadze | |||
6.1.2. [] Słonowodne stawy | 6.2.2. [] Słonowodne stawy | ||||
6.1.3. [] Słonowodne baseny/tory wodne | 6.2.3. [] Słonowodne baseny/tory wodne | ||||
6.1.4. [] Zamknięta woda słona (recyrkulacja) | 6.2.4. [] Zamknięta woda słona (recyrkulacja) | ||||
6.1.5. [] Słodkowodne klatki/przegrody/sadze | 6.2.5. [] Słodkowodne klatki/przegrody/sadze | ||||
6.1.6. [] Słodkowodne stawy | 6.2.6. [] Słodkowodne stawy | ||||
6.1.7. [] Słodkowodne baseny/tory wodne | 6.2.7. [] Słodkowodne baseny/tory wodne | ||||
6.1.8. [] Zamknięta woda słodka (recyrkulacja) | 6.2.8. [] Zamknięta woda słodka (recyrkulacja) | ||||
6.1.9. [] Obiekt badawczy | 6.2.9. [] Obiekt badawczy | ||||
6.1.10. [] Stacja kwarantanny | 6.2.10. [] Stacja kwarantanny | ||||
6.1.11. [] Inne | 6.2.11. [] Inne | ||||
7.1.1. [] Wylęgarnia | 7.2.1. [] Wylęgarnia | ||||
7. Rodzaj produkcji prowadzonej przez gospodarstwo (dla każdego gospodarstwa)5) | 7.1.2. [] Podchów | 7.2.2. [] Podchów | |||
7.1.3. [] Wylęg wyjściowy | 7.2.3. [] Wylęg wyjściowy | ||||
7.1.4. [] Chów do spożycia przez ludzi | 7.2.4. [] Chów do spożycia przez ludzi | ||||
7.1.5. [] Łowiska typu "wpuść i złów" | 7.2.5. [] Łowiska typu "wpuść i złów" | ||||
7.1.6. [] Inne | 7.2.6. [] Inne | ||||
8. Informacja o decyzji, o której mowa w art. 8 ust. 1 pkt 2 i 3 lub ust. 3 ustawy6) | nr decyzji | ||||
data wydania | |||||
w sprawie | |||||
9. Data | wpisu do rejestru | ||||
wykreślenia z rejestru | |||||
10. Uwagi |
1) Gatunki wrażliwe wymienione w załączniku IV do dyrektywy Rady 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób (Dz. Urz. UE L 328 z 24.11.2006, str. 14, z późn. zm.).
2) Zaznaczyć opcję "inne", jeżeli gospodarstwo jest objęte programem zwalczania choroby zakaźnej zwierząt akwakultury lub podlega środkom zwalczania choroby zgodnie z sekcjami 3, 4, 5 lub 6 rozdziału V dyrektywy Rady 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
3) Dotyczy tylko państw członkowskich, stref lub enklaw wymienionych w załączniku I lub II do decyzji Komisji 2004/453/WE z dnia 29 kwietnia 2004 r. wykonującej dyrektywę Rady 91/67/EWG w odniesieniu do środków zwalczania niektórych chorób zwierząt akwakultury (Dz. Urz. UE L 156 z 30.04.2004, str. 5, z późn. zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 44, str. 343, z późn. zm.) w odniesieniu do tej choroby.
4) Dotyczy tylko państw członkowskich, stref lub enklaw o środkach zatwierdzonych zgodnie z art. 43 dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
5) Można zaznaczyć dwie lub więcej opcji.
6) Ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. z 2008 r. Nr 213, poz. 1342).
II. Działalność, o której mowa w art. 1 pkt 1 lit. i oraz p ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt - mięczaki
Informacje o podmiocie | Gospodarstwo 1 | Gospodarstwo 2 | |
1 | 2 | 3 | |
1. Podmiot | 1.1.1. Nazwa: | 1.2.1. Nazwa: | |
- Przedsiębiorstwa produkcyjnego sektora akwakultury | - Przedsiębiorstwa produkcyjnego sektora akwakultury | ||
- Gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków | - Gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków | ||
1.1.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa | 1.2.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa | ||
2. Numer rejestracyjny (odpowiednio dla każdego gospodarstwa lub obszaru hodowli) | 2.1. | 2.2. | |
3. Położenie geograficzne z podaniem współrzędnych Systemu Informacji Geograficznej (odpowiednio dla każdego gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków) | 3.1. | 3.2. | |
4. Utrzymywane gatunki1) (odpowiednio dla każdego gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków i uwzględniając jego narażenie na występowanie niektórych chorób zakaźnych zwierząt akwakultury) | 4.1.1. Marteilioza (Marteilia refringens) | 4.2.1. Marteilioza (Marteilia refringens) | |
[] NIE - obecne gatunki wrażliwe lub wektory | [] NIE - obecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||
[] TAK - obecne gatunki wrażliwe | [] TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||
[] TAK - obecne gatunki-wektory | [] TAK - obecne gatunki-wektory | ||
4.1.2. Bonamioza (Bonamia ostreae) | 4.2.2. Bonamioza (Bonamia ostreae) | ||
[] NIE - obecne gatunki wrażliwe lub wektory | [] NIE - obecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||
[] TAK - obecne gatunki wrażliwe | [] TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||
[] TAK - obecne gatunki-wektory | [] TAK - obecne gatunki-wektory | ||
5. Stwierdzony stan zdrowia2) (odpowiednio dla każdego gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków) | 5.1.1. Marteilioza (Marteilia refringens) | 5.2.1. Marteilioza (Marteilia refringens) | |
5.1.1.1. [] Uznane za wolne od choroby | 5.2.1.1. [] Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.1.2. [] W obszarze zagrożonym | 5.2.1.2. [] W obszarze zagrożonym | ||
5.1.1.3. [] Brak informacji o zakażeniu | 5.2.1.3. [] Brak informacji o zakażeniu | ||
5.1.1.4. [] Inne | 5.2.1.4. [] Inne | ||
5.1.2. Bonamioza (Bonamia ostreae) | 5.2.2. Bonamioza (Bonamia ostreae) | ||
5.1.2.1. [] Uznane za wolne od choroby | 5.2.2.1. [] Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.2.2. [] W obszarze zagrożonym | 5.2.2.2. [] W obszarze zagrożonym | ||
5.1.2.3. [] Brak informacji o zakażeniu | 5.2.2.3. [] Brak informacji o zakażeniu | ||
5.1.2.4. [] Inne | 5.2.2.4. [] Inne | ||
5.1.3. Inne choroby3) | 5.2.3. Inne choroby3) | ||
5.1.3.1. [] Uznane za wolne od choroby | 5.2.3.1. [] Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.3.2. [] W obszarze zagrożonym | 5.2.3.2. [] W obszarze zagrożonym | ||
5.1.3.3. [] Brak informacji o zakażeniu | 5.2.3.3. [] Brak informacji o zakażeniu | ||
5.1.3.4. [] Inne | 5.2.3.4. [] Inne | ||
6. Typ gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków4) (odpowiednio dla każdego gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków) | 6.1.1. [] Otwarta hodowla mięczaków | 6.2.1. [] Otwarta hodowla mięczaków | |
6.1.2. [] Zamknięta hodowla mięczaków (recyrkulacja) | 6.2.2. [] Zamknięta hodowla mięczaków (recyrkulacja) | ||
6.1.3. [] Zakład wysyłkowy, zakład oczyszczania | 6.2.3. [] Zakład wysyłkowy, zakład oczyszczania | ||
6.1.4. [] Obszar hodowli mięczaków | 6.2.4. [] Obszar hodowli mięczaków | ||
6.1.5. [] Obiekt badawczy | 6.2.5. [] Obiekt badawczy | ||
6.1.6. [] Stacja kwarantanny | 6.2.6. [] Stacja kwarantanny | ||
6.1.7. [] Inne | 6.2.7. [] Inne | ||
7. Rodzaj produkcji prowadzonej w gospodarstwie lub obszaru hodowli mięczaków4) (odpowiednio dla każdego gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków) | 7.1.1. [] Wylęgarnia | 7.2.1. [] Wylęgarnia | |
7.1.2. [] Podchów | 7.2.2. [] Podchów | ||
7.1.3. [] Chów młodych osobników | 7.2.3. [] Chów młodych osobników | ||
7.1.4. [] Inne | 7.2.4. [] Inne | ||
8. Informacja o decyzji, o | nr decyzji | ||
której mowa w art. 8 | data wydania | ||
ust. 1 pkt 2 i 3 lub ust. 3 ustawy5) | w sprawie | ||
9. Data | wpisu do rejestru | ||
wykreślenia z rejestru | |||
10. Uwagi |
1) Gatunki wrażliwe wymienione w załączniku IV do dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób (Dz. Urz. UE L 328 z 24.11.2006, str. 14, z późn. zm.).
2) Zaznaczyć opcję "inne", jeżeli gospodarstwo lub obszar hodowli mięczaków są objęte programem zwalczania choroby zakaźnej zwierząt akwakultury lub podlegają środkom zwalczania choroby zgodnie z sekcjami 3, 4, 5 lub 6 rozdziału V dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
3) Dotyczy tylko państw członkowskich, stref lub enklaw o środkach zatwierdzonych zgodnie z art. 43 dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
4) Można zaznaczyć dwie lub więcej opcji.
5) Ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. z 2008 r. Nr 213, poz. 1342).
III. Działalność, o której mowa w art. 1 pkt 1 lit. i oraz p ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt - skorupiaki
Informacje o podmiocie | Gospodarstwo 1 | Gospodarstwo 2 | |
1 | 2 | 3 | |
1. Podmiot | 1.1.1. Nazwa: - Przedsiębiorstwa produkcyjnego sektora akwakultury - Gospodarstwa | 1.2.1. Nazwa: - Przedsiębiorstwa produkcyjnego sektora akwakultury - Gospodarstwa | |
1.1.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa | 1.2.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa | ||
2. Numer rejestracyjny (dla każdego gospodarstwa) | 2.1. | 2.2. | |
3. Położenie geograficzne z podaniem współrzędnych Systemu Informacji Geograficznej (dla każdego gospodarstwa) | 3.1. | 3.2. | |
4. Utrzymywane gatunki1) (dla każdego gospodarstwa i uwzględniając jego narażenie na wystąpienie niektórych chorób zakaźnych zwierząt akwakultury) | 4.1.1. Zespół WSS (White Spot Syndrome) | 4.2.1. Zespół WSS (White Spot Syndrome) | |
[] NIE - obecne gatunki wrażliwe lub wektory | [] NIE - obecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||
[] TAK - obecne gatunki wrażliwe | [] TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||
[] TAK - obecne gatunki-wektory | [] TAK - obecne gatunki-wektory | ||
5. Stwierdzony stan zdrowia (dla każdego gospodarstwa)2) | 5.1.1. Zespół WSS (White Spot Syndrome) | 5.2.1. Zespół WSS (White Spot Syndrome) | |
5.1.1.1. [] Uznane za wolne od choroby | 5.2.1.1. [] Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.1.2. [] W obszarze zagrożonym | 5.2.1.2. [] W obszarze zagrożonym | ||
5.1.1.3. [] Brak informacji o zakażeniu | 5.2.1.3. [] Brak informacji o zakażeniu | ||
5.1.1.4. [] Inne | 5.2.1.4. [] Inne | ||
5.1.2. Inne choroby3) | 5.2.2. Inne choroby3) | ||
5.1.2.1. [] Uznane za wolne od choroby | 5.2.2.1. [] Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.2.2. [] W obszarze zagrożonym | 5.2.2.2. [] W obszarze zagrożonym | ||
5.1.2.3. [] Brak informacji o zakażeniu | 5.2.2.3. [] Brak informacji o zakażeniu | ||
5.1.2.4. [] Inne | 5.2.2.4. [] Inne | ||
6. Typ gospodarstwa (dla każdego | 6.1.1. [] | 6.2.1. [] | |
Laguna/przegrody/sadze | Laguna/przegrody/sadze | ||
gospodarstwa)4) | 6.1.2. [] Stawy lądowe | 6.2.2. [] Stawy lądowe | |
6.1.3. [] Baseny/tory wodne | 6.2.3. [] Baseny/tory wodne | ||
6.1.4. [] Zamknięta hodowla na lądzie (recyrkulacja) | 6.2.4. [] Zamknięta hodowla na lądzie (recyrkulacja) | ||
6.1.5. [] Obiekt badawczy | 6.2.5. [] Obiekt badawczy | ||
6.1.6. [] Stacja kwarantanny | 6.2.6. [] Stacja kwarantanny | ||
6.1.7. [] Inne | 6.2.7. [] Inne | ||
7. Rodzaj produkcji prowadzonej w gospodarstwie (dla każdego gospodarstwa)4) | 7.1.1. [] Wylęgarnia | 7.2.1. [] Wylęgarnia | |
7.1.2. [] Podchów | 7.2.2. [] Podchów | ||
7.1.3. [] Chów młodych osobników | 7.2.3. [] Chów młodych osobników | ||
7.1.4. [] Inne | 7.2.4. [] Inne | ||
8. Informacja o decyzji, o | nr decyzji | ||
której mowa w art. 8 | data wydania | ||
ust. 1 pkt 2 i 3 lub ust. 3 ustawy5) | w sprawie | ||
9. Data | wpisu do rejestru | ||
wykreślenia z rejestru | |||
10. Uwagi |
1) Gatunki wrażliwe są wymienione w załączniku IV do dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób (Dz. Urz. UE L 328 z 24.11.2006, str. 14, z późn. zm.).
2) Zaznaczyć opcję "inne", jeżeli gospodarstwo jest objęte programem eliminowania choroby lub podlega środkom zwalczania choroby zgodnie z sekcjami 3, 4, 5 lub 6 rozdziału V dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
3) Dotyczy tylko państw członkowskich, stref lub enklaw o środkach zatwierdzonych zgodnie z art. 43 dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
4) Można zaznaczyć dwie lub więcej opcji.
5) Ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. z 2008 r. Nr 213, poz. 1342).
IV. Działalność, o której mowa w art. 1 pkt 1 lit. i ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt - zakłady przetwórcze
Informacja o podmiocie | ||
1 | 2 | |
1. Zakład przetwórczy | 1.1.1. Nazwa: | |
1.1.2. Adres lub lokalizacja | ||
2. Numer rejestracyjny | 2.1. | |
3. Położenie geograficzne z podaniem współrzędnych Systemu Informacji Geograficznej | 3.1. | |
4. Przetwarzane gatunki | 4.1.1. [] Ryby | |
4.1.2. [] Mięczaki | ||
4.1.3. [] Skorupiaki | ||
5. Typ systemu oczyszczania ścieków | ||
6.Informacja o decyzji, | nr decyzji | |
o której mowa w art. 8 ust. 1 | data wydania | |
pkt 2 i 3 lub ust. 3 ustawy1) | w sprawie | |
7. Data | wpisu do rejestru | |
wykreślenia z rejestru | ||
8. Uwagi |
1) Ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. z 2008 r. Nr 213, poz. 1342).
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »
Akty prawne liczba obiektów na liście: (6)
Podstawa prawna liczba obiektów na liście: (1)
Akty implementowane liczba obiektów na liście: (2)
- Decyzja 2008/392/WE wdrażająca dyrektywę Rady 2006/88/WE w odniesieniu do informacyjnej strony internetowej udostępniającej drogą elektroniczną informacje na temat przedsiębiorstw produkcyjnych sektora akwakultury oraz zatwierdzonych zakładów przetwórczych
- Dyrektywa 2006/88/WE w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób