Art. 11. - Regulacja rynku cukru.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2001.76.810

Akt utracił moc
Wersja od: 20 czerwca 2003 r.
Art.  11.
1.
Izoglukozę i syrop inulinowy wytwarza się wyłącznie z surowca pochodzenia krajowego.
2.
Minister właściwy do spraw rynków rolnych, w drodze decyzji, w terminie do dnia 1 listopada roku kalendarzowego poprzedzającego ten, w którym przypada początek roku rozliczeniowego, przyznaje producentom izoglukozy oraz producentom syropu inulinowego odpowiednio limity A i B izoglukozy oraz limity A i B syropu inulinowego na ten rok rozliczeniowy.
3.
Limity, o których mowa w ust. 2, przyznaje się na wniosek producentów w drodze podziału odpowiednio kwot A i B izoglukozy i kwot A i B syropu inulinowego proporcjonalnie do wielkości sprzedaży na rynek krajowy w roku kalendarzowym poprzedzającym wejście ustawy w życie.
4.
Przepisy art. 6 ust. 2 i 4 stosuje się odpowiednio.