§ 9. - Realizacja przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa zadań związanych z ustanowieniem nadzwyczajnych środków wspierania rynku wieprzowiny w Polsce.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2019.102 t.j.

Akt obowiązujący
Wersja od: 17 stycznia 2019 r.
§  9. 
1. 
W przypadku gdy na podstawie faktur lub faktur VAT RR nie można ustalić masy:
1)
poubojowej ciepłej tuszy świni - masę tę ustala się jako iloczyn masy żywej świni i współczynnika wydajności rzeźnej wynoszącego 0,78;
2)
świni w wadze żywej - masę tę ustala się jako iloraz masy poubojowej ciepłej tuszy świni i współczynnika wydajności rzeźnej wynoszącego 0,78.
2. 
W przypadku gdy cena netto wskazana na fakturze lub fakturze VAT RR odnosi się do masy żywej, cenę netto masy poubojowej ciepłej tuszy świni ustala się jako iloraz ceny netto dla masy żywej i współczynnika wydajności rzeźnej wynoszącego 0,78.
3. 
W przypadku gdy na fakturze lub fakturze VAT RR nie wskazano masy sprzedanych świń, cenę za kilogram masy sprzedanych świń objętych kodem CN 0103 92 19 lub loch objętych kodem CN 0103 92 11 ustala się jako iloraz wskazanej na fakturze lub fakturze VAT RR wartości netto świń sprzedanych za daną cenę oraz masy świń sprzedanych za tę cenę wskazanej w dotyczącej tej faktury informacji, o której mowa w § 6 ust. 3 pkt 3.