§ 3. - Przypadki otrzymywania przez funkcjonariuszy Straży Granicznej wyżywienia oraz normy tego wyżywienia.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2002.86.783
Akt utracił moc
Wersja od: 1 stycznia 2020 r.
§ 3.
1.
W jednostkach prowadzących punkty żywienia we własnym zakresie funkcjonariuszom nadzorującym gospodarkę żywnościową przysługują bezpłatne posiłki wydawane w godzinach ich służby w danej jednostce, według normy dominującej.
2.
Do funkcjonariuszy, o których mowa w ust. 1, zalicza się: kierownika sekcji gospodarki mundurowej i żywnościowej, kierownika punktu żywienia, a w przypadku ich nieobecności lub braku takich etatów w strukturze jednostki - funkcjonariusza wyznaczonego do kierowania gospodarką żywnościową i punktem żywienia.
3.
Lekarzom wykonującym obowiązki służbowe w ramach nadzoru służbowego nad żywieniem funkcjonariuszy służby kandydackiej przysługują bezpłatne posiłki w godzinach ich służby w danej jednostce, według 1/2 normy dominującej.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .