Art. 1. - Przerób ziemiopłodów na piwo w browarach b. Kongresówki i Małopolski w roku gospodarczym 1920/21.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1920.98.657

Akt utracił moc
Wersja od: 23 października 1920 r.
Art.  1.

Przerób ziemiopłodów w poszczególnych browarach w roku" gospodarczym 1920/21 zostaje ograniczony do ilości, odpowiadającej 1/3 (jednej trzeciej) przerobu słodu w roku 1913.

Zarządom poszczególnych browarów na przerób ziemiopłodów na piwo wyda Ministerstwo Aprowizacji zezwolenia, określające dokładnie ilość ziemiopłodów, jaka może być przez nie w roku gospodarczym 1920/21 nabyta z ponadkontyngentu i przerobiona. Nabywanie i przerabianie większych ilości ziemiopłodów, niż wskazane w zezwoleniach, jak również przerabianie bez zezwoleń, jest zakazane.