Art. 1. - Przerób ziemiopłodów na piwo w browarach b. Kongresówki i Małopolski w roku gospodarczym 1920/21.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1920.98.657
Akt utracił moc
Wersja od: 23 października 1920 r.
Art. 1.
Przerób ziemiopłodów w poszczególnych browarach w roku" gospodarczym 1920/21 zostaje ograniczony do ilości, odpowiadającej 1/3 (jednej trzeciej) przerobu słodu w roku 1913.
Zarządom poszczególnych browarów na przerób ziemiopłodów na piwo wyda Ministerstwo Aprowizacji zezwolenia, określające dokładnie ilość ziemiopłodów, jaka może być przez nie w roku gospodarczym 1920/21 nabyta z ponadkontyngentu i przerobiona. Nabywanie i przerabianie większych ilości ziemiopłodów, niż wskazane w zezwoleniach, jak również przerabianie bez zezwoleń, jest zakazane.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .