§ 2. - Przepisy sanitarne dla publicznych miejsc spożycia.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1937.41.327
Akt utracił moc
Wersja od: 5 czerwca 1937 r.
§ 2.
(1)
Lokale zakładów wymienionych w § 1 powinny być widne, suche i dostatecznie obszerne; zarówno same lokale jak i znajdujące się w nich urządzenia powinny być stale utrzymane we wzorowej czystości. Lokale zakładów nie mogą łączyć się bezpośrednio z lokalami mieszkalnymi.
(2)
Pomieszczenia przeznaczone dla gości powinny być dokładnie przewietrzane codziennie po zamknięciu zakładu i przed jego otwarciem; w czasie, gdy zakład jest czynny, wymiana powietrza powinna odbywać się drogą sztucznej wentylacji, a jeśli na to pozwala ciepłota zewnętrzna, również przez otwieranie okien, tak aby powietrze stale było czyste.
(3)
W porze chłodnej pomieszczenia, w których przebywają goście i pracownicy, powinny być ogrzewane.
(4)
Nie wolno wprowadzać psów do pomieszczeń, w których przyrządza się lub przechowuje środki żywności.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .