§ 11. - Przepisy sanitarne dla publicznych miejsc spożycia.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1937.41.327

Akt utracił moc
Wersja od: 5 czerwca 1937 r.
§  11.
(1)
Każdy zakład wymieniony w § 1 przed otwarciem powinien być poddany szczegółowym oględzinom sanitarnym dla stwierdzenia, czy odpowiada przepisom niniejszego rozporządzenia.
(2)
Nadzór nad zakładami wymienionymi w § 1 należy do powiatowych władz administracji ogólnej.
(3)
Jeżeli zakład nie jest dostosowany do wymagań rozporządzenia niniejszego, władza nadzorcza zażąda usunięcia braków w terminie przez nią określonym, a po bezskutecznym upływie tego terminu może zakład zamknąć do czasu ich usunięcia; władza nadzorcza zaniecha jednak żądania usunięcia takich braków, które ze względu na szczególne warunki zakładu nie mają większego znaczenia, a usunięcie ich byłoby połączone ze zbyt wielkimi trudnościami lub kosztami.