§ 6. - Przepisy sanitarne dla hoteli, pokojów umeblowanych i pensjonatów.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1922.10.78
Akt utracił moc
Wersja od: 9 marca 1926 r.
§ 6.
Kuchnia powinna być przestronna, widna, mieć ściany jasne, pomalowane farbą olejną conajmniej do wysokości 2 metrów lub pokryte materjałem, który się daję zmywać wodą, podłogę nieprzepuszczalną i należyte przewietrzanie.
Pozatem powinna ona posiadać należyte urządzenia ściekowe i urządzenia do mycia naczyń kuchennych wodą bieżącą. Kuchnie mogą się mieścić w suchych widnych półsuterenach z bezpośrednim dostępem światła i powietrza z zewnątrz, jeżeli zagłębienie ich nie przekracza 1/3 ogólnej wysokości.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .