§ 27. - Prowadzenie ksiąg zwierząt zarodowych oraz rejestru krów wyróżniających się wartością użytkową.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1956.49.218
Akt utracił moc
Wersja od: 10 kwietnia 1998 r.
§ 27.
1.
Przy ocenie pokroju trzody chlewnej stosuje się następującą punktację:
głowa i szyja - do 5 punktów
grzbiet, lędźwie i krzyż - do 15 "
szynka przednia (łopatka) - do 5 "
klatka piersiowa - do 10 "
długość boku - do 15 "
głębokość boku - do 5 "
szynka zadnia - do 20 "
nogi i chód - do 10 "
wygląd ogólny - do 15 "
_____________________
razem - do 100 punktów.
2.
Przy ocenie pokroju należy oznaczyć zalety i wady pokroju na schemacie.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .