Art. 4. - Produkcja win, moszczów winnych i miodów pitnych oraz obrót tymi produktami.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1948.58.462
Akt utracił moc
Wersja od: 1 stycznia 1989 r.
Art. 4.
Zabrania się dodawania do win, moszczów winnych i miodów pitnych innych środków, poza wymienionymi w niniejszej ustawie, a w szczególności:
a)
innych środków słodzących,
b)
gliceryny,
c)
soli kuchennej,
d)
sztucznych środków zapachowych i smakowych,
e)
środków, służących do zwiększania ilości ekstraktu bezcukrowego (gumy, destryny itp.),
f)
środków konserwujących z wyjątkiem bezwodnika kwasu siarkawego (SO2) w ilości, określonej w art. 8 lit. j).
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .