§ 4. - Procedury urzędowe kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego przeprowadzane przez organy Inspekcji Weterynaryjnej.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2008.143.895
Akt utracił moc
Wersja od: 6 sierpnia 2008 r.
§ 4.
W przypadku stosowania przez zakład systemu HACCP urzędowa kontrola polega na sprawdzeniu:
1)
planu systemu HACCP w zakładzie;
2)
określenia krytycznych punktów kontroli w celu wyeliminowania lub zminimalizowania wystąpienia zagrożeń jakości zdrowotnej produktów pochodzenia zwierzęcego;
3)
systemu monitorowania krytycznych punktów kontroli oraz sprawdzenia stwierdzonych podczas monitorowania zagrożeń jakości zdrowotnej produktów pochodzenia zwierzęcego;
4)
działań naprawczych podejmowanych w przypadku, gdy krytyczny punkt kontroli nie spełnia wymagań.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .