Prezesa zarządu Banku Gospodarki Żywnościowej powołuje i odwołuje Prezes Rady Ministrów na wspólny wniosek Krajowej Rady Banku i Ministra Finansów.
2.
Wiceprezesów i innych członków zarządu Banku Gospodarki Żywnościowej wybiera i odwołuje Krajowa Rada Banku na wniosek Prezesa Banku Gospodarki Żywnościowej, uzgodniony z Ministrem Finansów.
3.
Tryb wybierania, odwoływania i zawieszania członków zarządu określa statut Banku Gospodarki Żywnościowej.
27 Art. 46 zmieniony przez art. 1 pkt 15 ustawy z dnia 3 lipca 1981 r. (Dz.U.81.17.82) zmieniającej nin. ustawę z dniem 10 lipca 1981 r.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .