Podwyższenie podatku spożywczego od cukru na obszarze Rzeczypospolitej.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1923.32.211
Akt utracił moc Wersja od: 15 czerwca 1923 r.
ROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW
z dnia 26 marca 1923 r.
w sprawie podwyższenia podatku spożywczego od cukru na obszarze Rzeczypospolitej.
Na zasadzie postanowienia art. 1 i 2 ustawy z dnia 10 maja 1921 r. (Dz. U. R. P. № 41, poz. 248) i art. 1 oraz 3 ustawy z dnia 16 marca 1923 r. (Dz. U. R. P. № 30, poz. 183) o regulowaniu podatków od spożycia, zużycia względnie produkcji na obszarze Rzeczypospolitej zarządza się co następuje:
1 Z dniem 15 czerwca 1923 r. podatek spożywczy od cukru podwyższa się z dotychczasowej kwoty 150.000 mk. na 280.000 mk. od 100 kg. cukru wagi netto, zgodnie z § 1 rozporządzenia z dnia 7 czerwca 1923 r. (Dz.U.23.59.419).