§ 1. - Podwyższenie podatku spożywczego od cukru na obszarze Rzeczypospolitej.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1923.32.211

Akt utracił moc
Wersja od: 15 czerwca 1923 r.
§  1. 1
Ustanowiony w § 1 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 26 września 1921 r. (Dz. U. R. P. № 83, poz. 584) i z dnia 21 listopada 1922 r. (Dz. U. R. P. № 104, poz. 952) względnie w rozporządzeniu śląskiej Rady Wojewódzkiej z dnia 20 lutego 1922 r. (Dz. U. śląskich № 10, poz. 70) podatek spożywczy od cukru podwyższa się z dotychczasowej kwoty 60.000 mk. na 150.000 mk. od 100 kg. cukru wagi netto.
1 Z dniem 15 czerwca 1923 r. podatek spożywczy od cukru podwyższa się z dotychczasowej kwoty 150.000 mk. na 280.000 mk. od 100 kg. cukru wagi netto, zgodnie z § 1 rozporządzenia z dnia 7 czerwca 1923 r. (Dz.U.23.59.419).