§ 2. - Pobór zryczałtowanego podatku od przychodów osób zatrudnionych w uspołecznionych zakładach gastronomicznych, prowadzonych na podstawie umów zlecenia w formie rozliczenia zryczałtowanego.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1964.21.142

Akt utracił moc
Wersja od: 17 czerwca 1964 r.
§  2.
1.
Zryczałtowany podatek określony w § 1 pobiera się bez względu na wysokość osiąganych przychodów w następującej wysokości:
1)
od przychodów agenta - 200 zł miesięcznie,
2)
od przychodów kucharza - 90 zł miesięcznie,
3)
od przychodów każdej innej osoby zatrudnionej - 30 zł miesięcznie.
2.
Od przychodów osiąganych przez osoby zatrudniane dorywczo zryczałtowany podatek od wynagrodzeń pobiera się według stawek określonych w ust. 1 w stosunku odpowiadającym okresowi zatrudnienia w danym miesiącu, licząc za każdy dzień pracy 1/30 stawki.