§ 1. - Pobieranie próbek żywności w celu oznaczania poziomów pozostałości pestycydów.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2007.207.1502
Akt obowiązujący
Wersja od: 9 listopada 2007 r.
§ 1.
Rozporządzenie określa:
1)
sposób pobierania próbek żywności na potrzeby urzędowej kontroli żywności i monitoringu w celu oznaczania poziomów pozostałości pestycydów, w tym wielkość i liczbę pobieranych próbek;
2)
procedury, w tym definicje, stosowane przy pobieraniu próbek;
3)
kryteria dla metod analitycznych;
4)
sposób podawania i interpretacji wyników analiz;
5)
sposób transportu i przechowywania próbek przed przystąpieniem do analizy.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .