Przeskocz do treści strony
Wolters Kluwer - powrót do strony głównej
Opcja
Dostępność
KONTRAST
Kontrast biały na czarnym
Kontrast żółty na czarnym
CZCIONKA
A
-
Pomniejszenie czcionki
A
+
Powiększenie czcionki
Pokaż więcej opcji
Zamknij
Zaloguj się do LEX
- serwis autoryzacji
Czytaj w dostępie testowym
- utwórz konto
Okruszki:
OpenLEX
- Powrót do strony głównej
Zobacz wszystkie
Akty prawne
Zobacz wszystkie
Dz.U.
Zobacz wszystkie
Otrzymywanie wyżywienia przez policjantów.
Zobacz wszystkie
§ 3.
OpenLEX
§ 3. - Otrzymywanie wyżywienia przez policjantów.
Pełna treść
Dziennik Ustaw
Dz.U.2020.1674
Akt obowiązujący
Wersja od: 3 marca 2023 r.
§ 3.
1.
Średnie wartości energetyczne produktów żywnościowych objętych normami wyżywienia wynoszą dla:
1)
normy SZ - co najmniej 2600 kcal;
2)
normy LOT - co najmniej 3177 kcal;
3)
normy DU - co najmniej 1011 kcal;
4)
normy DS - co najmniej 577 kcal.
2.
Średnia wartość odżywcza produktów żywnościowych objętych normami wyżywienia, wyrażona procentowo, wynosi:
1)
białko - 10-15%;
2)
tłuszcze - poniżej 30%;
3)
węglowodany - 50-65%.
Skroluj na górę strony
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie.
Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia
.
Zamknij