§ 3. - Organizacja, zakres działania i uprawnienia inspektoratów mleczarskich oraz tryb pobierania opłat od zakładów mleczarskich.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1949.21.145
Akt utracił moc
Wersja od: 14 kwietnia 1949 r.
§ 3.
Inspektoraty Mleczarskie są organami wykonawczymi Ministra Handlu Wewnętrznego w dziedzinie mleczarstwa w następującym zakresie:
1)
nadzór nad zakładami mleczarskimi,
2)
rejestracja zakładów mleczarskich i prowadzenie rejestrów zakładów mleczarskich,
3)
czynności przygotowawcze związane z ustaleniem terenu działalności głównych zakładów mleczarskich,
4)
nadzór nad obrotem mleka i jego przetworami,
5)
współpraca z władzami przemysłowymi z zakresie mleczarstwa,
6)
współpraca z władzami i organami powołanymi do wykonywania nadzoru nad artykułami żywności,
7)
opracowywanie sprawozdań i statystyki w zakresie prac inspektoratów mleczarskich.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .