Art. 61. - Organizacja rynków owoców i warzyw, rynku chmielu, rynku tytoniu oraz rynku suszu paszowego.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2001.3.19

Akt utracił moc
Wersja od: 14 kwietnia 2004 r.
Art.  61.

Produkowany susz powinien spełniać następujące wymagania jakościowe:

1)
mieć zabarwienie zielone, zapach charakterystyczny dla suszu z zielonek i nie zawierać oznak pleśni,
2)
wilgotność suszu w postaci mączki nie może przekraczać 12%, a w postaci brykietów, granul, balotów i sieczki - 14%,
3)
zawartość białka ogólnego w suszu nie może być niższa niż 15%,
4)
zawartość włókna surowego w suchej masie suszu nie może być wyższa niż 26%,
5)
po spaleniu suszu zawartość popiołu nierozpuszczalnego w kwasie solnym nie może być wyższa niż 3,5%.