Art. 35. - Organizacja rynków owoców i warzyw, rynku chmielu, rynku tytoniu oraz rynku suszu paszowego.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2001.3.19

Akt utracił moc
Wersja od: 14 kwietnia 2004 r.
Art.  35.
1.
Certyfikat na chmiel zawiera:
1)
określenie "chmiel certyfikowany zaziarniony" lub "chmiel certyfikowany niezaziarniony",
2)
nazwę odmiany,
3)
określenie ilości i numerów opakowań z podaniem masy netto,
4)
informację o kraju i rejonie uprawy,
5)
rok zbioru,
6)
numer certyfikatu i datę jego wydania.
2.
Certyfikat na produkt chmielowy zawiera:
1)
określenie "produkt chmielowy certyfikowany",
2)
nazwę odmiany lub odmian i procentowy (wagowy) udział każdej z odmian, jeśli do wytworzenia produktu chmielowego użyto więcej niż jednej odmiany,
3)
numery certyfikatów lub świadectw równoważności wydanych na chmiel lub produkty chmielowe użyte do wytworzenia końcowego produktu chmielowego,
4)
informacje, o których mowa w ust. 1 pkt 3, 4, 5 i 6,
5)
oznaczenie miejsca i datę wytworzenia.