Art. 1. - Organizacja Państwowych Zakładów badania żywności i przedmiotów użytku.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1919.71.420
Akt utracił moc
Wersja od: 1 września 1919 r.
Art. 1.
Na czele Państwowych Zakładów badania żywności i przedmiotów użytku stoją dyrektorzy mianowani przez Ministra Zdrowia Publicznego, którzy są odpowiedzialni za całkowitą działalność poruczonego im Zakładu oraz za prawidłowe wykonywanie nadzoru nad artykułami żywności i przedmiotami użytku na zewnątrz, w okręgu, należącym do kompetencji Zakładu.
Podczas nieobecności dyrektora Zakładu obowiązki dyrektora spełnia pomocnik dyrektora (wicedyrektor) i wtenczas obejmuje wszelkie prawa i obowiązki dyrektora Zakładu. W razie przeszkody u tegoż ostatniego, obowiązki kierownicze pełni najstarszy rangą, względnie wyznaczony przez Ministra Zdrowia Publicznego zastępca dyrektora.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .