§ 13. - Organizacja państwowych ocen masła i serów.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1938.80.541
Akt utracił moc
Wersja od: 15 października 1938 r.
§ 13.
(1)
Badanie metodami ścisłymi ma na celu stwierdzenie: w maśle naturalności, przeprowadzenia pasteryzacji, procentowej zawartości wody, tłuszczu i soli kuchennej oraz stopnia kwasowości i skali barwy, w serach zaś - procentowej zawartości wody, soli kuchennej i tłuszczu w suchej masie.
(2)
Szczegółowe przepisy dotyczące metod badania zostaną ustalone w instrukcji, zatwierdzonej na wniosek Komitetu przez Ministerstwo Rolnictwa i Reform Rolnych.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .