§ 1. - Organizacja państwowych ocen masła i serów.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1938.80.541
Akt utracił moc
Wersja od: 15 października 1938 r.
§ 1.
(1)
Państwowe oceny masła i serów przeprowadza Komitet Państwowych Ocen Masła i Serów, który w dalszych przepisach rozporządzenia niniejszego będzie nazywany Komitetem.
(2)
W skład Komitetu wchodzą przewodniczący, wiceprzewodniczący i czterej członkowie powołani przez Ministra Rolnictwa i Reform Rolnych, który powoła również potrzebną ilość zastępców.
(3)
Kadencja Komitetu trwa trzy lata, licząc od daty powołania przewodniczącego.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .