§ 8. - Organizacja i zakres działania komisyj cennikowych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1947.44.230
Akt utracił moc
Wersja od: 14 czerwca 1947 r.
§ 8.
Do zakresu działania komisyj cennikowych powołanych przy starostach i prezydentach miast wydzielonych należy:
a)
ustalanie cen targowych artykułów spożywczych (art. 5 ust. 2 ustawy i podawanie ich natychmiast do wiadomości komisjom cennikowym, powołanym przy wojewodach,
b)
ustalanie cen maksymalnych hurtowych i detalicznych artykułów spożywczych pierwszej potrzeby, objętych wykazem, przewidzianym w art. 5 ust. 5 ustawy, i ogłaszanie tych cen po zatwierdzeniu przez komisje cennikowe powołane przy wojewodach.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .