Art. 20. - Opodatkowanie cukru.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1946.19.134 t.j.

Akt utracił moc
Wersja od: 24 maja 1946 r.
Art.  20.

Najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem wyrobu cukru w bieżącym okresie fabrykacyjnym kierownik cukrowni lub jego zastępca obowiązany jest podać do wiadomości urzędu skarbowego akcyz i monopolów:

1)
datę przystąpienia do produkcji względnie rafinowania cukru;
2)
projektowaną ilość dziennego wyrobu;
3)
terminy i godziny, w ciągu których odbywać się będzie ważenie cukru względnie rafinady.

Niezależnie od powyższego należy donosić bezzwłocznie urzędowi akcyz i monopolów:

1)
o wszelkich przerwach w wyrobie cukru, trwających dłużej niż trzy doby oraz o wznowieniu robót po zakończeniu odnośnej przerwy;
2)
o ukończeniu przerobu cukru i rafinady w bieżącym okresie fabrykacyjnym oraz
3)
o zakończeniu ważenia powyższych produktów.