Art. 20. - Opodatkowanie cukru.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1946.19.134 t.j.
Akt utracił moc Wersja od: 24 maja 1946 r.
Art. 20.
Najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem wyrobu cukru w bieżącym okresie fabrykacyjnym kierownik cukrowni lub jego zastępca obowiązany jest podać do wiadomości urzędu skarbowego akcyz i monopolów:
1)
datę przystąpienia do produkcji względnie rafinowania cukru; 2)
projektowaną ilość dziennego wyrobu; 3)
terminy i godziny, w ciągu których odbywać się będzie ważenie cukru względnie rafinady.Niezależnie od powyższego należy donosić bezzwłocznie urzędowi akcyz i monopolów:
1)
o wszelkich przerwach w wyrobie cukru, trwających dłużej niż trzy doby oraz o wznowieniu robót po zakończeniu odnośnej przerwy; 2)
o ukończeniu przerobu cukru i rafinady w bieżącym okresie fabrykacyjnym oraz 3)
o zakończeniu ważenia powyższych produktów.