Określenie wzorów oraz terminów składania wniosków o przyznanie limitów A i B cukru, A i B izoglukozy oraz wzorów sprawozdań z wyprodukowanego, przechowywanego i sprzedanego cukru buraczanego, izoglukozy i syropu inulinowego.
Dz.U.2003.139.1334
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI 1
z dnia 25 lipca 2003 r.
w sprawie określenia wzorów oraz terminów składania wniosków o przyznanie limitów A i B cukru, A i B izoglukozy oraz wzorów sprawozdań z wyprodukowanego, przechowywanego i sprzedanego cukru buraczanego, izoglukozy i syropu inulinowego
ZAŁĄCZNIKI
ZAŁĄCZNIK Nr 1
WZÓR
WNIOSEK
WZÓR
WNIOSEK
(miejscowość, data)
Data wpływu wniosku do Ministerstwa
Rolnictwa i Rozwoju Wsi ........
o przyznanie limitów A i B cukru na rok rozliczeniowy .........
1. Wnioskodawca..............................................
(pełna nazwa)
2. Siedziba i adres wnioskodawcy: ulica ...... kod pocztowy ...
miejscowość ................
telefon.....................
faks .......................
e-mail .....................
3. Numer w Krajowym Rejestrze Sądowym/ numer w ewidencji
działalności gospodarczej ................
4. Numer identyfikatora statystycznego (REGON) .............
5. Numer identyfikacji podatkowej (NIP) ....................
6. Limit produkcji cukru przyznany na kampanię 2001/2002:
w kwocie A .........................................tys. ton
w kwocie B .........................................tys. ton
7. Wydatek cukru uzyskany w kampanii 2001/2002 ....... %
8. Wielkość produkcji cukru w kampanii 2001/2002 ..... tys. ton
9. Ilość zawartych umów kontraktacyjnych w roku poprzedzającym
dany rok rozliczeniowy, na który jest przyznawany limit:
1) na buraki w kwocie A ....... powierzchnia uprawy .... ha
zakontraktowano ...... tys. ton buraków cukrowych
2) na buraki w kwocie B ....... powierzchnia uprawy .... ha
zakontraktowano ...... tys. ton buraków cukrowych
10. Posiadane przez wnioskodawcę środki produkcji umożliwiające
wytworzenie cukru buraczanego:
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
11. Posiadane przez wnioskodawcę środki umożliwiające
przechowywanie cukru buraczanego:
a) silos(y) o pojemności(ach) ............ ton,
b) magazyny o pojemności ................. ton.
.............................................
(imię, nazwisko i podpis osoby upoważnionej)
ZAŁĄCZNIK Nr 2
WZÓR
Miesięczne sprawozdanie z ilości wyprodukowanego, przechowywanego i sprzedanego cukru A, B i C
WZÓR
Miesięczne sprawozdanie z ilości wyprodukowanego, przechowywanego i sprzedanego cukru A, B i C
ZAŁĄCZNIK Nr 3
WZÓR
Roczne sprawozdanie z produkcji i obrotu cukrem A, B i C oraz z wysokości marży przetwórczej, wydatku cukru, przychodów ze sprzedaży melasy oraz kosztów transportu buraków cukrowych
WZÓR
Roczne sprawozdanie z produkcji i obrotu cukrem A, B i C oraz z wysokości marży przetwórczej, wydatku cukru, przychodów ze sprzedaży melasy oraz kosztów transportu buraków cukrowych
ZAŁĄCZNIK Nr 4
WZÓR
WNIOSEK
WZÓR
WNIOSEK
(miejscowość, data)
Data wpływu wniosku do Ministerstwa
Rolnictwa i Rozwoju Wsi .........
o przyznanie limitów A i B izoglukozy na rok rozliczeniowy .........
1. Wnioskodawca ...............................................
(pełna nazwa)
2. Siedziba i adres wnioskodawcy: ulica .................. kod
pocztowy ..............
miejscowość ............
telefon ................
faks ...................
e-mail .................
3. Numer w Krajowym Rejestrze Sądowym/numer w ewidencji
działalności gospodarczej ...............
4. Numer identyfikatora statystycznego (REGON) ................
5. Numer identyfikacji podatkowej (NIP) .......................
6. Tytuł prawny wnioskodawcy do nieruchomości (obiektów
produkcyjnych), w których ma być prowadzona produkcja
izoglukozy ...............................
7. Wielkość sprzedaży na rynek krajowy w roku kalendarzowym *):
rok 2000 ................../....................... tys. ton
rok 2001 ................../....................... tys. ton
8. Wielkość sprzedaży na rynek krajowy *):
od dnia 1 października 1999 r. do dnia 30 września 2000 r.
.........................../....................... tys. ton
od dnia 1 października 2000 r. do dnia 30 września 2001 r.
.........................../....................... tys. ton
9. Wielkość produkcji *):
w roku kalendarzowym 2000 ............/............ tys. ton
od dnia 1 października 1999 r. do dnia 30 września 2000 r.
.........................../....................... tys. ton
od dnia 1 października 2000 r. do dnia 30 września 2001 r.
.........................../....................... tys. ton
10. Wielkość produkcji z przeznaczeniem na eksport *):
w roku kalendarzowym 2000 .........../............ tys. ton
od dnia 1 października 1999 r. do dnia 30 września 2000 r.
........................../....................... tys. ton
od dnia 1 października 2000 r. do dnia 30 września 2001 r.
........................../....................... tys. ton
11. Informacje dotyczące roku rozliczeniowego poprzedzającego
rok rozliczeniowy, w którym jest składany wniosek:
1) zapasy początkowe na dzień 1 lipca *) ..../.... tys. ton
2) produkcja ogółem*) ............./.............. tys. ton
3) sprzedaż ogółem*) ............../.............. tys. ton
w tym:
a) na rynek wewnętrzny*) ............/......... tys. ton
b) na eksport z dopłatami*) ........./......... tys. ton
c) na eksport bez dopłat*) ........../......... tys. ton
4) zapasy końcowe na dzień 30 czerwca*) ..../..... tys. ton
5) średnia cena zbytu netto w zł ogółem ...........zł / kg
w tym:
a) izoglukozy A ............................... zł / kg
b) izoglukozy B ............................... zł / kg
c) izoglukozy C ............................... zł / kg
12. Posiadane przez wnioskodawcę środki produkcji umożliwiające
wytworzenie izoglukozy:
...............................................................
...............................................................
...............................................................
...............................................
(imię, nazwisko i podpis osoby upoważnionej)
*) W przeliczeniu na suchą substancję zawartą w 42 % roztworze fruktozy.
ZAŁĄCZNIK Nr 5
WZÓR
Miesięczne sprawozdanie z produkcji, wielkości zapasów oraz sprzedaży izoglukozy A, B i C
WZÓR
Miesięczne sprawozdanie z produkcji, wielkości zapasów oraz sprzedaży izoglukozy A, B i C
ZAŁĄCZNIK Nr 7
WZÓR
Miesięczne sprawozdanie z produkcji, wielkości zapasów oraz sprzedaży syropu inulinowego A, B i C
WZÓR
Miesięczne sprawozdanie z produkcji, wielkości zapasów oraz sprzedaży syropu inulinowego A, B i C
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »